Sebab Wanita Ini Lebih Rela Bercinta Dengan Laki Orang [21]

Loading...

Salam KRT. Ni akaun betul aku. Aku just nak cerita satu benda penting. Umur aku 25, berkerjaya; professional. Ada biz sendiri; bukan kosmetik2 or online2 ye. Duduk sorang2 satu rumah 3 bilik, makan pakai lebih dari cukup, ada savings, berkereta dan berbelanja selalu tanpa rasa was-was. Alhamdulillah aku guna duit aku semuanya untuk tanggung kehidupan bukan duit mak bapak ye. Tapi aku takdelah kaya gila pun cuma aku sedikit senang hasil titik peluh sendiri. Yes, aku ni single. Aku baru broke up dengan laki orang 3 hari lepas tapi tu cerita lain.

Korang tahu kenapa aku rela bercinta dengan laki orang berbanding orang bujang yang sebaya umur aku? Sorry aku rephrase balik. Korang tahu kenapa aku taknak bercinta dengan orang bujang sebaya aku? Sebab most of them are crooks. Ada yang terus undur diri dari dekat dengan aku sebab my level of education & my career. Dorang cakap aku ni sangat sombong, bongkak dan ego sebab aku pandai dan berjaya. Ok nak kutuk pn aku boleh terima kot. Sebab yang tukang cakap ni memang takde matlamat hidup, pemalas dan tahu nak senang je. Tak ingin aku nak kawan.

Ada juga yang dekat dengan aku sebab duit je. Mula mula kenal dah start tanya gaji aku bila tengok aku shopping barang. Biasanya aku akan pilih go dutch (makan bayar sendiri) bila keluar dengan orang bujang sebaya aku. Tapi dorang suruh aku bayar makanan dorang yang harga tak sampai rm20 tu tanpa rasa malu dan segan. Mintak pinjam lagi duit thru whatsapp sampai beratus ratus. Of course la aku tak bayarkan or pinjamkan. Dorang pun maki hamun aku and tinggalkan aku. Nak sebut nama tak kat sini? Haha.

Jangan lupa ada yang suka ambil kesempatan atas nama agama. Nak masuk merisik aku tapi taknak bayar hantaran langsung sebab tak ikut syariat islam katanya sebab mak aku tetapkan 15k. Mak aku maki je budak tu; maki belakang2 je pun because.. Hell no. Kalau 15k tak boleh bagi, agak agak hidup aku nanti kau boleh tanggung ke? Aku boleh kumpul 15k tak sampai 6 bulan masa single ni sebab aku pun ada biz sendiri. Aku ni weekend pun takde sebab kerja je 7 hari seminggu.

Ada kerja tetap and also im running my own biz. Kau ingat mak aku nak bagi aku kawin dengan orang takde matlamat ni? Mak aku bukan hadap sangat duit. Dia duit berkepuk kepuk dalam bank. Cuma dia nak tengok kesungguhan laki tu je. Mak aku describes aku as an iron lady. Aku ni macam machine. Dalam otak aku hanya duit duit duit sebab masa muda ni aku kerahkan tenaga aku untuk cari duit. Aku start biz aku pun guna modal sendiri tak minta loan dari siapa2 or mana2 bank.

Bagi aku kalau aku nak kawin dengan mamat bujang sebaya aku yang nak kumpul 100 sebulan pun susah, buat rugi masa aku je. Bagi aku perkahwinan is a business. Kalau kawin pastu hidup makin susah makin miskin, kewangan tak prosper dan hati tak senang, better jangan kawin. Aku bukanlah kapitalis tapi aku berfikiran realistik. Aku percaya rezeki Allah bagi tapi aku percaya Allah tu nak tengok kita usaha sendiri bukan harapkan miracle je. Duit tak datang bergolek ye. Kena cari ye. Ingat tu.

Apa yang aku nak bila in a relationship tu, aku boleh bincang pasal biz, peluang nak buat investment, networking, politics, philosophy, agama.

Mamat bujang sebaya aku mostly tak minat cakap benda benda ni. Ramai masih mengelamun fikirkan main game, mengorat awek, lepak lepak takde tujuan, hisap rokok pun kebas kawan punya.
Kalau laki orang (note: yang bekerjaya dan ada matlamat bukannya yang takde duit ambik duit bini orang tu) masa depan aku lebih cerah sebab aku boleh expand my biz, pergi functions, pergi ikut dia ke biz meeting bla bla.

Tapi sampai bila aku nak ikut laki orang. Aku nak kawin dengan lelaki bujang. Tapi lelaki bujang ramai yang tak guna. Apa lagi pilihan aku ada? Sebab tu aku cakap, aku lagi suka hidup single dan berskandal dengan laki orang dari nak settle down hidup dengan orang bujang. Oh sorry guys no duda ye aku tak minat bela anak orang lain.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Loading...