Video Ni Terbaik? Support Kitorang Dengan Like Page Dan Subscribe Youtube

Kapal Ini Tidak Pernah Terbang Sejak Dibeli, Apa Yang Lelaki Ini Lakukan Sangat Menyayat Hati !!

Kebiasaannya kanak-kanak yang sedang bermain akan menjenguk ke langit untuk melihat kapal terbang apabila terdengar bunyi yang kuat dan terbang tinggi di tengah-tengah awan.

Bagi kebanyakan mereka di India, menaiki kapal terbang merupakan impian semua orang! Kepada golongan miskin dan susah mereka tidak mampu menikmati pengalaman yang menggembirakan ini.

Bahadur Chand Gupta seorang lelaki yang mulia dari Haryana ini telah membeli kapal terbang untuk membenarkan orang yang miskin dan susah untuk menikmati pengalaman ketika berada di dalamnya!

Sangat menarik untuk melihat penerbangan yang diletakkan di atas jalan raya ini yang tidak ada di dalam mana-mana lapangan terbang.

 

 

Di pinggir New Delhi, sebuah pesawat yang telah dilupuskan oleh Airbus A 300 dibiarkan di mana orang miskin boleh menaiki kapal terbang ini tetapi ia tidak akan berlepas!

Kembali pada tahun 2003, Bahadur membeli kapal terbang yang bernilai 6 lakhs ini setelah menjual tanahnya untuk membenarkan orang miskin untuk merasai pengalaman ketika di aura penerbangan.

 

 

Bahadur berasal dari sebuah kampung yang sangat terpencil dan telah menyertai untuk berkhidmat di sebuah syarikat penerbangan di India pada tahun 1980.

Pada masa itu, terdapat satu kisah di mana seorang lelaki yang tidak mampu untuk menaiki kapal terbang telah meminta Bahadur untuk membawanya masuk secara rahsia, Bahadur membawa lelaki itu menyelinap masuk secara rahsia tetapi telah ditangkap, sejak itu dia sedar bahawa adalah mustahil untuk seorang yang susah dan miskin untuk merasai pengalaman berada di dalam kapal terbang.

 

 

Ketika itu dia memutuskan bahawa semua orang boleh menikmati pengalaman berada di dalam kapal terbang.

Sebagai seorang pesara jurutera pesawat, Bahadur juga membolehkan kanak-kanak kecil di dalam kokpit penerbangan untuk mengajar mereka bagaimana ia berfungsi! Bayaran yang dikenakan olehnya adalah hanya berdasarkan apa yang mereka mampu.

 

 

Prosesnya tetap sama, seseorang akan menaiki kapal terbang dengan pas masuk mereka, disambut oleh pramugari wanita, mencari jalan ke tempat duduk, arahan oleh tuan rumah di dalam pesawat, makanan yang ditawarkan dan sebagainya!

Ramai orang yang hanya mampu melihat kapal terbang di dalam TV atau hanya terbang di atas mereka, itu adalah sebuah mimpi yang menjadi kenyataan! Bahadur Chand Gupta bahkan tidak menghadapi kekurangan wang dan telah menunaikan tujuannya untuk membantu golongan miskin!

Sumber : erabaru

(Visited 77 times, 1 visits today)
Loading...
  • Add Your Comment