4 Hero Drama Pujaan Gadis Malaya Masa Kini

Loading...

Peranan seorang pahlawan dalam setiap drama adalah sesuatu yang penting untuk menarik perhatian hati.

Ramai artis lelaki yang pernah menjadi pahlawan telah membuat hati penonton lengang dengan mencintai mereka.

Jom kita lihat lima drama wira yang menjadi pujaan Malaya.

1. Shukri Yahaya

Walaupun sudah agak lama di dalam seni industri tetapi nama Shukri Yahaya mula dikenali dan meningkat naik menerusi drama Asam Pedas Untuk Dia pada tahun 2015. Pelancongan yang begitu mantap sering membuat hati peminat-peminatnya melelas ketika menonton drama yang dilakonkannya. Shukri juga pernah memenangi anugerah Aktor Pilihan di Majlis Perayaan Anugerah Drama Festival Kuala lumpur ke-4 2017 dan itu merupakan penghargaan terbesar buatnya sepanjang berada dalam hiburan industri.

2. Zul Ariffin

Artis berdarah kacukan Melayu dan Belanda ini tidak pernah gagal untuk menambat hati penonton. Watak pahlawan yang sering dibawakannya pasti akan terselit unsur romantik dengan gaya lakonannya yang bersahaja. Zul dilahirkan pada 25 Oktober 1986 di Taiping, Perak dan dia mula bergiat dalam bidang seni tahun 2008 dalam drama pertama lakonannya menerusi drama Awan Dania yang mempamerkan Scha Alyahya sebagai drama utama. Drama yang telah melonjakkan namaya dalam industri seni adalah melalui drama Rindu Awak 200% pada tahun 2014 dan telah digandingkan bersama pelakon wanita, Ayda Jebat.

3. Syafiq Kyle

 

Syafiq Kyle atau nama sebenarnya Mohd Syafiq Shamim bin Abdul Razak telah dilahirkan pada 24 Jun 1992. Dia merupakan bekas finalis Hero Remaja 2011/2012 dan telah mendapat tempat kedua dalam pertandingan tersebut. Selepas memenangi pertandingan itu, namaya mula menjadi pilihan penerbit dan pengarah untuk membintangi drama. Lakonan pertamanya adalah melalui drama Iparku Diva pada tahun 2011 dan dalam drama Kerana Terpaksa Aku Relakan pada tahun 2014 namanya mula menjadi sebutan masyarakat yang mulai meminatinya.

4. Fattah Amin

Juara Hero Remaja 2011/2012, Fattah Amin kini semakin bertambah namanya dalam industri seni. Walaupun sering dikecam dengan lakonannya yang diistilahkan sebagai ‘kayu’ namun berkat kesabaran dan kegigihannya untuk maju dalam industri telah membuatnya semakin berjaya dalam industri. Pelbagai anugerah telah diterima olehnya dan itu sudah cukup untuk membuktikan bahawa dia memang diminati dan dikenali ramai. Selain menjadi seorang pelakon, Fattah juga sudah mula berjinak-jinak dalam bidang nyanyian dan single pertama adalah Wanita Terakhir.

Jadi dalam ke empat-empat pahlawan di atas yang mana satukah menjadi pilihan anda? Masing-masing mempunyai kelebihan tersendiri dan tidak dapat ditolak kesemua mereka mampu membuat hati kaum wanita melunak dengan memalukan mereka.

 

Sumber: MEDIA HIBURAN

(Visited 78 times, 1 visits today)
Loading...
  • Add Your Comment